tel. (385) 091 444 60 80
 e-mail: info@webomat.hr
Izrada i održavanje web stranica
Servis računala

WEBOMAT j.d.o.o.

SERVIS RAČUNALA

 

Popravak, održavanje, čišćenje računala od virusa i prašine. Instalacija i održavanje PC kasa s fiskalizacijom.  

bolestan-kompDa bi Vaš kompjutor radio ispravno i zadovoljavajućom brzinom, potrebno mu je, kao i automobilu, redovno periodično servisiranje. 

Vremenom se na disku računala nakupi mnogo raznog softverskog smeća, nepotrebnih programčića i datoteka koje usporavaju Vaše računalo. Microsoftovi operacijski sustavi Windows (sve verzije) sadrže tzv. registar (registry) u kojem se evidentira svaka Vaša aktivnost na računalu te on postaje sve veći i veći. S obzirom da se registar pokreće zajedno s Windows operacijskim sustavom, vremenom Vaše računalo postaje sve sporije i sporije. Stoga je registar potrebno s vremena na vrijeme počistiti od nepotrebnih zapisa, kako bi Vaše računalo radilo brže i stabilnije. Čišćenje registra se mora povjeriti stručnoj osobi, koja točno zna što radi. Nestručnim "prčkanjem" po registru možete oštetiti operacijski sustav vašeg računala, što će zahtijevati znatno veći, a time i skuplji zahvat. 

Internet preglednici pamte sve Vaše aktivnosti na internetu. Male datoteke, tzv. kolačići, ostaju na disku Vašeg računala i nakon Vašeg "surfanja". Isto se događa i sa privremenim datotekama koje preglednici usput pokupe na internetu. Ove datoteke mogu sadržavati viruse, špijune i druge vrste malicioznog softvera. Ukoliko Vaše računalo nije kvalitetrno zaštićeno antivirusnim programom i vatrozidom, mogu izazvati neželjene posljedice, čak do gubitka važnih podataka ili fotografija. 

sretan-kompProcesor, koji je mozak računala, radi na vrlo visokim frekvencijama, što izaziva veliko zagrijavanje te računalne komponente. Ako bi se procesor previše zagrijavao, računalo će se gasiti, a ubrzo će se u takvim uvjetima procesor trajno "ugasiti", što dovodi do skupog popravka. Na procesoru se nalazi metalna rebrasta komponenta koju nazivamo hladnjakom i čija je svrha da odvodi toplinu sa procesora. U tome mu pomažu ventilator i termovodljiva pasta. Kako biste osigurali procesoru Vašeg računala dobro hlađenje, povremeno je potrebno zamijeniti pastu. Također je povremeno potrebno ispuhati prašinu koja se nakuplja između rebara hladnjaka. To se radi pomoću komprimiranog zraka u spreju ili kompresora. Koliko god se trudili držati računalo u čistim uvjetima, prašina je prisutna svuda oko nas i uvijek pronađe put do hladnjaka, gdje se nataloži i stvrdne te sprečava pravilno hlađenje procesora. I ovaj posao je potrebno povjeriti stručnoj osobi kako ne bi došlo do oštećivanja osjetljivih elektroničkih komponenata računala. 

Nazovete li 091 444 60 80, poduzeće WEBOMAT će se pobrinuti za Vaše računalo. DOLAZIMO U VAŠ PROSTOR pa se ne morate sami mučiti s raspetljavanjem kablova ispod stola.

Ako ste slučajno, bilo zbog nestručnog rukovanja, bilo zbog virusa, ostali bez dragocjenih podataka ili fotografija, javite nam se jer u većini slučajeva uspješno vraćamo izgubljene podatke.

Pokretnim servisom pokrivamo zapadni dio Grada Zagreba i Novi Zagreb te gradove Samobor, Svetu Nedelju, Jastrebarsko, Zaprešić, kao i okolicu navedenih mjesta.

   

 PODRŠKA

vurica

Web stranica Vam je odjednom nestala ili se ne prikazuje ispravno, kompjutor Vam je otkazao poslušnost, a sutra ga trebate zbog posla - nazovite nas i riješit ćemo problem u najkraćem mogućem roku.

 

Kontaktirajte nas!

Podaci označeni zvjezdicom (*) su obavezni!

HOSTING PARTNER

 

infonet-hosting

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.